Mijn ochtend ritueel bevat veel dankbaarheid en bewustwording. Het is enorm fijn om zo de dag te starten. Het is de hele dag voelbaar en een belangrijke basis die ik mijzelf heb aangeleerd.
Ik start de ochtend met een glas lauwwarm water met essentiële lemon olie en een half uur daarna een groot glas vergeperste celery juice. Na mijn yoga en meditatie neem ik pure matcha thee om mijn dag met een powerboost te beginnen.
Ik brunch meestal pas om 13.00u en omdat dat het eerste is wat ik eet maak ik daar een voedzame maal van.
Mijn mama maakte onze borden altijd zo mooi op. Het was en is nog steeds een feestje om een maaltijd bij haar te eten. Naast dat het heerlijk ruikt en smaakt is het altijd een lust voor het oog. Alle zintuigen worden geprikkeld.
Zelf vind ik het ook altijd een feestje om te koken en een bord op te maken.
Dit is één van mijn favorieten als ontbijt/brunch, ik noem het zelf de Mandala ontbijt bowl:
- overnight oats met amandelmelk en amandelen
- amandelschaafsel
- aardbeien
- granaatappel pitten
- kiwi-bes
- blauwe bessen
- vijgen
- eetbare bloemen uit de moestuin van mama
De basis overnight oats bereid je ‘s-avonds al voor: overnight betekent ‘s-nachts. Je legt de havermout in een badje van plantaardige melk (amandelmelk of kokosmelk) en de volgende dag is het vocht in de havermout getrokken. Het is nog steeds vloeibaar maar doe iets meer havermout in de melk. Wanneer je jouw overnight oats uit de koelkast haalt is het alleen nog een kwestie van opmaken. Je kunt alles erop gooien maar wanneer je even de tijd neemt ga je met zo’n bord voor je neus nog meer genieten van jouw eten.
“een bord rustig opmaken werkt meditatief”
Nourish to me is: nourishing food, nourishing your family, nourishing your life

Lees ook
Ik wilde bewust overstappen van koffie naar matcha en daar ben ik nog steeds heel blij mee
PRISCILLA SISWOKO
No Comments