Menu
Lifestyle

Wat zijn de voordelen van het drinken van pure bleekselderij sap?

Het is nu ruim twee jaar geleden dat ik dagelijks bleekselderij ben gaan persen. Ik heb dit al eerder geprobeerd maar niet dagelijks en vaak met met lange tussenpauzes. Totdat ik het boek van Anthony William Medical Medium over Celery Juice ben gaan lezen.

Hij legt uit waarom decennia lang er een wereldwijde genezingsbeweging aan de gang is door elke ochtend 500ml pure bleekselderij-sap te drinken op een lege maag. Tegenwoordig doen miljoenen mensen over de hele wereld mee en ervaren ze de voordelen voor zichzelf.


Waarom? Omdat bleekselderij-sap, wanneer het op de juiste manier wordt geconsumeerd, een krachtig en wonderbaarlijk genezend middel is en mensen de voordelen opmerken die het biedt, zoals een heldere huid, verbeterde spijsvertering, minder opgeblazen gevoel, aanhoudende energie, betere mentale helderheid, gewichtsverlies en stabiel in stemmingen, om er maar een paar te noemen.

Wat doe je dan precies?

Drink ‘s-morgens 500ml pure vergeperste bleekselderij juice op nuchtere maag.

Zorg dat je voldoende bleekselderij in huis hebt om de week door te komen. Ik krijg altijd opmerkingen wanneer ik bij de bio winkel mijn bleekselderij insla 🙂 Zorg dat je niet iets toevoegt aan de bleekselderij, zelf vind ik de bittere smaak heel lekker van de selderij. Wellicht moet je daar aan wennen, maar de specifieke voordelen verminderen zodra je de sap vermengt met andere groenten en fruit.

Hoe maak je het?

Ik heb na drie jaar deze nieuwe juicer en vind het geweldig dat hij snel is, niet te veel ruimte in beslag neemt en gemakkelijk schoon te maken is.

Spoel elke ochtend twee volle bossen bleekselderij met water. Hak de uiteinden van de onderkant eraf en laat de bladeren aan de stengels.

Wanneer je geen biologische bleekselderij hebt gekocht was ze dan goed met natuurlijke vloeibare zeep, (on guard handsoap) voordat je ze gaat juicen.

Wat als je geen slowjuicer in huis hebt?

Probeer je blender te gebruiken, je kunt de bleekselderij fijnhakken en in een snelle blender mengen. Wellicht moet je wat water toevoegen zodat het helpt het vocht uit de stengels te krijgen. Als het eenmaal is gemengd, moet je het vruchtvlees uit persen met een kaasdoek of door een fijne zeef persen. Je krijgt minder sap en je hebt meer stengels nodig maar het is een goed alternatief om mee te beginnen.

Waarom drink je het ‘smorgens?

Dit is het beste moment van de dag om je bleekselderij-sap te drinken. Je wilt het ‘s morgens vroeg op een lege maag drinken voordat je iets eet. Als je het ‘s ochtends drinkt, helpt het bij de vertering van het voedsel dat je de rest van de dag eet.

Zorg ervoor dat je minstens 15-30 minuten wacht voordat je iets gaat drinken of eten na het drinken van de bleekselderij-sap! Geef je darmen wat tijd om al die voedingsstoffen te verteren en te verwerken.

Kan je het van te voren maken?

Het is het allerbeste om bleekselderij vers te persen en direct te drinken omdat je anders waardevolle voedingsstoffen verliest. Ik snap dat dat handig is om het van te voren te maken en als het niet anders kan is het een goed alternatief. Anthony Williams – Medical Medium zegt dat je het veilig 24 uur van tevoren kan maken, zolang je het maar in de koelkast bewaart en goed afgesloten bewaart (zoals een glazen pot).

Wellicht denk je nu al aan het werk om jouw juicer schoon te maken maar tegenwoordig zijn ze heel snel schoon te maken door ze uit te spoelen en te laten drogen. Wanneer je de voordelen gaat ervaren integreer je die paar minuten schoonmaken in je ochtendritueel. Het gaat tenslotte om jouw gezondheid.

Ga je dit echt elke dag doen, voor altijd?

Je gaat het verschil merken als je 21-dagen aaneensluitend pure bleekselderij sap gaat drinken. Dus dat zou ik je sowieso aanraden. Er zijn nu wel eens dagen die ik oversla, in de winter had ik behoefte aan warme dranken in de morgen. Wanneer je stopt merk je het verschil in je gezondheidsroutine. Het is een goede spoeling om de gifstoffen uit je lichaam te krijgen. Vaak zie je het verschil aan je huid, veel helderder en voelbaar zachter. Dus waarom zou je stoppen?

Mijn advies is om te doen wat goed voor je voelt. Besteed aandacht aan wat je lichaam je probeert te vertellen via je spijsvertering, huid, energie, etc. Als je voelt dat je je op je best voelt door dit dagelijks te doen, blijf er dan bij! Er is geen perfecte manier om dit te doen. Ik luister ook naar mijn lichaam en op dit moment voelt het dagelijks drinken van bleekselderij sap heerlijk!
	
	
See Also

Zelf heb ik een aantal dingen in mijn dagelijks leven geïntegreerd waar ik enorm de voordelen van ondervind. Zoals mijn matcha in de ochtend en golden milk in de middag.

Heb jij wel eens een golden milk of kurkuma latte gedronken? Een drankje uit India die we nu in Nederland ook steeds meer drinken.

Dit felgele drankje wordt traditioneel gemaakt door melk op te warmen met kurkuma en andere kruiden, zoals kaneel en gember. Ik gebruik plantaardige havermelk.

PRISCILLA

No Comments

    Leave a Reply